Thursday, April 12, 2018

Saared, koopad ja delfiinid - video!

Kuna pühapäevaks lubas päikselist ja tuulevaikset ilma, otsustasime kohe härjal sarvist haarata ja väikse väljasõidu teha. Algselt plaanisime minna omal käel Hvari saarele, aga kuna veel ei ole hooaeg, siis ei klappinud praamide ajad just kõige mugavamalt, seega olime hoopis hästi turistid ja broneerisime endale tuuri - kuus saart, koopad, laguunid ja 11 tundi merel.


Split merelt

Meie spontaansus tasus end kuhjaga ära, kuna lõppeks oli paadis peale meie lisaks giidile ja paadijuhile vaid kaks teist turisti - üks paarike Belgiast, kes osutusid väga mõnusateks reisikaaslasteks.


Sinine koobas

Kuna meid oli nii vähe, siis saime endale lubada ka graafikus paindlikkust. Esimese hooga sõitsime 1,5 tundi üle mere kõige kaugema saare juurde, kuna seal asub kuulus sinine koobas, kuhu suviti viiakse turiste 6000-7000 kaupa päevas. Siis käisime Vici saarel väikeses kalurikülakeses, kus oli ette nähtud kohvipaus, aga kuna hooaega veel pole, oli enamik kohti kinni. Siis veel üks koobas ja maailma kõige läbipaistvama veega sinine laguun, kus oli tegelikult ette nähtud snorgeldamine, aga noh... hooaega pole. Teel Hvari mainis giid, et sealkandis nähakse sageli delfiine ja kuna meil aega oli, siis oli meil võimalik üsna pikalt ringi tiirutada, kuniks üks delfiinipere meile tee peale sattus.

Vic


Sinine laguun

Hvar oli sama võluv kui ma mäletasin, ainult kahjuks ei jäänud meil seal väga palju aega. Sõime lõunat, ronisime mäe otsa ja sõitsimegi koju tagasi. Panin sellest kõigest kokku ka video, YouTube'is peaks saama seda lausa 4K kvaliteediga vaadata (sest noh, GoPro). Ärge siis mu värisevat kätt pahaks pange :D

Hvar

VIDEO:

No comments:

Post a Comment

Vana-aasta õhtu blogimeem 2019

1. Mida sa tegid aastal 2019, mida sa varem teinud pole? See aasta oli uute asjade suhtes üsna erakordne. Peamiselt meenuvad viis asja: 1....